Opoždění v užití ha

Opozdila jsem se v užití HA. Jednalo e o 7. pilulku v 1. týdnu. Zpozdila jsem se asi o 7 hodin. V příbalovém letáku je napsáno, že se účinek HA nesnížil. Den před opožděním jsem měla nechráněný pohlavní styk. Jak velké je riziko otěhotnění? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že se účinek antikoncepce nesnížil, zde riziko otěhotnění nehrozí. Účinek se může snížit, pokud se s užitím tabletky zpozdíte o více než 12 hodin.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: