Orl

Asi měsíc zpátky mi byl po střele míčkem diagnostikován prasklý ušní bubínek a den na to jsem podstoupil menší zákrok, při kterém mi byla díra zacelena. Vše bylo v pořádku až do této chvíle. Letím do Miami a při prvním letu směrem do Paříže jsem ucítil, že se v uchu něco děje a ucho mám opět zalehlé a špatně na něj slyším. Za 3 hodiny letím do Miami a zpět až za 3 měsíce. Rád bych se zeptal, co teď. Zdravotní péče v USA je velice drahá. Pojistku sice mám, ale i tak bych se rád zeptal na nějakou jinou radu, popřípadě zda může mít nějaké trvalé následky. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Rada je velmi těžká. Let letadlem je pro uši vždy rizikový. Měsíc po zákroku je krátká doba. Škoda, že jste se před letem neporadil s ušním lékařem. Nemohu vyloučit, že došlo opět k prasknutí bubínku. Nevím, jestli se vám na tento problém pojistka vztahuje, nejedná se totiž o akutní ošetření. Pokud budete v USA studovat, nebo jste oficiálně zaměstnán, tak pravděpodobně bude pojistné hrazeno, je potřeba zavolat na asistenční linku pojišťovny, kde máte pojistku uzavřenu. Pokud jedete turisticky, tak asi pojistka nebude na tento problém stanovena. Je možné, že následky budou, můžete i do budoucna hůře slyšet. Po vašem návratu je možná plastika bubínku, návrat sluchu v plné výši vám nikdo nezaručí. Vrátit se dříve?, nevrátit se ?, nedokážu vám odpovědět, riziko, bolest, snížení sluchu musíte zvážit sám. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: