Osgood schlatter

Dobrý den pane doktore, je mi 15 let a byla mi v dubnu diagnost. Osgood schlatter. Hrál jsem závodně fotbal. Nyní na doporučení lékaře nedělám nic, jsem v klidu a chodím na rehabilitace - na magnety, ledujeme a mažeme flectorem, ale koleno mě sice méně, ale bolí. Už mi to nebaví. Ani na kole jezdit nemůžu. Chci se prosím zeptat zda doporučujete na osgood schlatter ortézu - při lehčím sportu - jedeme se školou na go kurz, nebo se mám úplně na dlouho vyvarovat veškerého sportu. A ještě prosím se mám zeptat, zda mohu chodit do tanečních s touto diagnozou. Děkuji mockrát za odpověď Martin

Odpověď odborníka:

Dnes se tato diagnoza vede jako méně závažné onemocnění než dříve. Jedná se spíše o entezopatii, poruchu v úponu vazu, v oblasti pod kolenem, jako následek přetížení, přetrenovanosti, takže následuje jako léčebné opatření snížení tělesníé námahy. Do tanečních bez omezení. Ortéza vhodná pro namahavější činnost, ale nikoliv dlouhodobě. Jinak konkretně poradí podle nálezu na koleni váš ortoped

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: