Oscilococcinum

Dobrý den, moje dvouletá dcera měla v lednu silný kašel a stonala asi 3 týdny. Chtěla jsem ji pak uchránit dalších nachlazení, zvláště v jarním období, a tak jsem jí začala kupovat homeopatika oscilococcinum. Dávám jí je od února téměř každý den. Vynechali jsme v létě, kdy jsem se nachalzení neobávala. Do dnešního dne jsme se úspěšně vyhýbali všem chřipkám a nachlazením, kromě rýmy. Chci se zeptat, zda dlouhodobé užívání těchto homeopatik není nijak škodlivé nebo nesnižuje imunitu dítěte. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Marie! Homeopatika jsou z hlediska klasické klinické a školní medicíny zcela neúčinná. Klinická imunologie tak v jejich užívání nespatřuje žádnou potíž, a to ani v případě, že je užívání dlouhodobé. Homeopatie funguje na jednoduchém principu, avšak jeho aplikace je velmi komplikovaná. Laický výběr homeopatického prostředku je tak v podstatě ránou naslepo. Doporučuji konzultaci s odborným homeopatem - a když už u něj budete, zeptejte se ho i na ekzém na svých rukou. K ochraně dítěte velmi přispívá otužování (koupele a sprchy ve studené vodě), pobyt na čerstvém povětří (za každého počasí každý den ven!) a zdravá, vyvážená strava.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Alergie na léky
Články: Alergie na léky
Nežádoucí reakce na léky je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: