Oslabená imunita?

Dobrý den, chci Vás poprosit o radu, mám už měsíc zdravotní problémy, nejdřív to začalo angínou, kdy mi praktická lékařka předepsala antibiotika Duomox,jenže 2 dny po dobrání těchto antibiotik jsem začala mít problémy při močení (zřejmě zánět močových cest) na to mi předepsala další antibiotika Ciplox, ty jsem opět dobrala a 2 dny na to jsem šla na kontrolu,kdy mi paní doktorka testovala moč z papírku, a vše jsem měla negativní,takže v pořádku, s tím jsem šla domů, že jsem zdravá, ale za 2 dny jsem po pohlavním styku se svým přítelem měla stejné problémy s močením jako předtím, proto jsem šla na urologii, kde mi pan doktor předepsal další antibiotika Cotrimoxazol (třetí) a udělal stěry na chlamydie, jenže po tom Cotrimoxazolu se mi udělalo druhý den špatně (bušení srdce-tep 120/min,třes,špatně na zvracení a celková slabost) jela jsem na pohotovost a tam mi Cotrimoxazol vysadili a poslali domů. Za týden jsem šla na kontrolu k panu urologovi,kde mi sdělil,že se mi potvrdily výsledky na chlamydie a odkázal mě na mou paní gynekoložku,která bude pokračovat v léčbě.Já jsem se dočetla,že se chlamydie vyléčí jenom antibiotiky,ale já mám strach,že po dalších antibiotikách budu mít obdobnou reakci jako na Cotrimoxazol a skončím opět na pohotovosti.Otec mi sehnal nějaké přírodní kapky,které zatím užívám i s probiotiky.Nevím co teď, začínám být zoufalá a mám strach o své zdraví a imunitní systém,proto budu moc vděčná za radu.Nebo mám zajít k imunologovi?pomůže mi nějak?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byla v moči opravdu prokázána chlamydiová infekce, tak bych léčbu antibiotiky podstoupila. Na gynekologii by se měl doplnit ještě stěr z děložního hrdla na chlamydie trachomatis, aby se infekce potvrdila. Neznamená, že jste reagovala na Cotrimoxazol, že Vám budo vadit i jiná antibiotika. Určitě bych nyní k léčbě začala užívat probiotika ve vyšší dávce např. Probiofix nebo Dophillus women. Pokud by se infekce i nadále opakovaly, tak bych imunologické vyšetření doplnila.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: