Osteartroza a lyzovani

Dobry den, pred dvouma rokama jsem byla na artroskopii kolene, kde mi zjistili rozdrcenou chrupavku. V papirech jsem mela napsany osteartroza 2-3 stupne. Chodila jsem na ruzny vyzivovy injekce. Momentalne se snazim sportovat s ortezou a koleno se zda byt dobre, moc neboli. Protoze jsem vasnivec ruznych sportu a nektere mi chybi, chci jet letos na hory lyzovat. Chtela bych se Vas zeptat, jake je riziko pri lyzovani s osteartrozou? Samozrejme bych si vzala ortezu. Chci vedet s jakymi riziky pocitat nebo celou situaci prehodnotit a radeji nejet.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Lyžování při arthrose je možné, vezměte si ortézu a vyhněte se skokům a dopadům, obvykle pacienti nemají vleké potíže . Horší jsou sporty, jako volejbal, košíková či tenis.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x