Osteoartróza

Dobrý deň. V prvom rade by som sa chcel veľmi pekne poďakovať za odpoveď na otázky, ktoré som Vám položil. Veľké poďakovanie zato, že nezištne poradíte ľuďom trpiacim na mnohé ochorenia. Ja osobne mám dlhodobé problémy s chrbticou. Pre pretrvávajúce bolesti po autonehode /rok 2008/kde som utrpel aj podvrtnutie chrbtice a bolesti v oblasti krčnej chrbtice sa stupňovali, tuhnutie šije, vystreľovanie bolestí do oboch rúk, mravčenie v prstoch. Šumenie v ušiach a ja zhoršenie zraku. Minulý týždeň ma lekár poslal na RTG lebky, bočná projekcia zameraná na sella turcica. Sella turcica dosahuje v AP rozmere a CC rozmere do 9 mm. Záver známky miernej expanzie. Ďalej RTG C chrbtice AP, podľa Sanberga : Tvar dens axis hrotnatý, vzťah dens axis a laterárných oblúkov C1 mierne asymetrický, atlas subloxuvaný laterárne vpravo o 1,5 mm, bez známok traumatických zmien v zachytenom rozsahu Densu, koncová časť nezachytená. Zvýraznený lem subchondrálnej sklerotizácie kĺbnych plôch atlanto-axiálneho spojenia vpravo. Čapovec bez traum. zmien v zachytenom rozsahu vyšetrenia. Záver : Osteoartróza atlanto-axiálneho kĺbneho spojenia vpravo. II. štádium podľa Kallgrena a Lawrenca. Ošetrujúci lekár žiaľ onemocnel a jeho sestra mi povedala, že PN bude dlhodobá. Mám si nájsť iného neurológa. V mieste bydliska neurológ nie je. Pre bolesti sa mi veľmi ťažko cestuje. Viete mi veľmi pekne Vás prosím že čo vyššie uvedený popis znamená a že či môže, alebo nemôže mať súvis s autonehodou ??? Šumí mi v ušiach. Aj zrak sa mi dosť zhoršil a to náhle. Čo mám robiť ??? Za radu vopred ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, aby jste si mohl být jistější, zda nalezené změny mohou být příčinou Vašich obtíží, bude opravdu potřeba najít jiného lékaře, který by Vás vyšetřil, posoudil zatím provedené snímky, případně doporučil další vyšetření. Můžete to zkusit i cestou praktického lékaře, který Vás odešle k dalšímu vyštření a při problémech s mobilitou může navrhnout i přepravu sanitou. Asi by bylo vhodné vyšetření neurochirurgem (spondylochirurgem), který ví jak posoudit stabilitu přechodu krční páteře a lebky a navrhnout další způsob léčení.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: