Otěhotnění

Dobrý den, mam dotaz, léčím se na neplodnost, syndrom PCO, před dvěma měsíce jsem prodělala laparoskopii a drilling vaječníků, s tím, že vajíčka se tvoří ale nedozrávají.. Měla jsem vždy problém s nepravidelností menstruace, dlouhé cykly, potom silná menzes trvající až týden.. Bylo mi naznačeno že po tomto drillingu by se mohl cyklus zpravidelnit, ale není tomu tak, nyní mi mešká i po agolutinu, těh. test negativní, těsně po agolutinu jsem začala krvácet, ale jen pár hodin. Bylo mi řečeno, že sliznice je nízká a nasazen orgametril. Normální a pravidelnou mS jsem měla jen pomocí léků estrofem a provera. čím může být způsobeno, že se cyklus nesrovnal? horm. profil jsem měla v pořádku. Nejspíš půjdeme do inseminace a pak do IVF. Mam strach, abych neměla problém s tou nízkou sliznicí, ale když reaguji na estrofem, tak je to v pořádku? Manžel má nižší poihyblivost spermií, tak nás nejspíš IVF nemine, jen mi jde o to, abych udělala maximu, aby se to povedlo. Nikdo mi přesný problém, proč nemenstruuji nebyl schopný říci, horm. profil v pořádku, FSH 5,6, LH 6,6 (takže náznka na PCO), jinak ale obezitou netrpím, snad jen trochuv vyšší cholesterol. Při IVF se povede dostat vajíčka za vaječníků, pokud tam jsou i u žen ,které nikdy neměly ovulaci? děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, klasická medicína neumí odpovědět na všechny otázky, musíte jen doufat, že se vám cestou IVF otěhotnět povede. PCO je syndrom, který nemusí být vždy plně vyjádřen ve všech parametrech, tak je tomu asi i u vás, ale problémy s otěhotněním jsou jeho důležitým průvodním znakem. Důvěřujte lékařům v centru, na všechno se jich raději vyptejte a dělejte vše, jak vám řeknou. Vajíčka se dají po stimulaci z vaječníků získat vždy, i když žena nikdy nemenstruovala, proto se odebírají v celkové anestesii přes stěnu pochvy. Nedělejte si starosti. Doporučuji vám k prostudování dobré stránky s touto problematikou, www.zenska-neplodnost.cz. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Scintigrafie skeletu
Články: Scintigrafie skeletu
Scintigrafie (scinti...
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: