Otok kolene a časté záněty močového měchýře

Dobrý den, v červenci 2015 mi bylo odstraněno mateřské znaménko - maligní melanom z hrudníku, výsledek histologie Clark IV Breslow 0,73 mm - mitózy nepozorovány, epidermis bez ulcerace. Následně v říjnu 2015 mi bylo provedeno celkové vyšetření PET CT s negativním výsledkem. Hned ale již 2. den po odstranění MM , mi oteklo P koleno s následnou náplní, kterou mi dosud z něj odstraňují průběžně po cca 14 dnech. Otok těsně nad kolenem mi ale přetrvává i přes provedenou artroskopii v 1/2016 a nikdo si s ním neví rady, nebo spíš to již neřeší. Vybrala jsem 5 injekcí Hyalganu a na otok jsem brala 2x po 90 tbl. Aescin Teva bez efektu a dále jsem vybrala bez efektu 700 tablet Wobenzinu (3x7 tbl.). Co s otokem dělat, aby zmizel? Od ledna koleno leduji, mažu vším možným a vše bez valného efektu. Poraďte mi prosím, jaká vyšetření, nebo léky jsou pro mě vhodné? Dále - nastupuji po ART do lázní s koleny. Je pro mě vhodné použití RHB metod na kolena a nemocnou bederní a krční páteř, jako je elektroléčba, magnetoterapie, ultrazvuk, laser, či strojní lymfodrenáž právě s ohledem na MM? V současné době ještě dobírám Furolin (2x/den) na časté záněty močového měchýře. K tomu se mi tento týden objevil pásový opar v oblasti bederní páteře a začínám užívat Herpesin 400. Takže další dotaz se týká užívání vitamínu B12, zda není kontraindikací k MM? Také mi byl předepsán dnes Neuromultivit, který obsahuje dost velkou dávku B vit., ale právě pro velký obsah B12 se ho bojím užívat v takové dávce. Není možná nějaká náhrada tohoto přípravku, nebo jiný na zvýšení imunity? Děkuji E.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, řekla bych, že Vaše potíže mohou souviset s celkovým oslabením imunitního systému. Zajisté výpotek v kolenní byl na komplexních testech, vyloučena infekce. Možná aplikace kortikoidů lokálně do kloubu, ale to je parketa ortopedů. Doporučila bych pravidelně užívat vit D-Vigantol 10kapke denně. Aplikace injekci ani uvedené RHB by vašemu stavu neměla uškodit.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: