Otok po operaci

Dobrý den, chci se zeptat, minulý týden v pondělí mě operovali křížový vaz a meniskus, po operaci jsem měl menší otok, který se zmenšoval, po týdnu na kontrole mi doktor vytáhl stehy a řekl, že můžu zatěžovat a zkoušet chodit bez holí a řídit se podle bolesti, asi 3. den se mi udělal poměrně velký otok, který se po zaledovani zmenšuje, myslíte, že je to voda nebo že to časem splaskne? Děkuji

Odpověď odborníka:

Záleží na typu operace křížového vazu i menisku.Zda byla provedena plastika vazu a sešití menisku nebo jeho částečné odstranění. resekce. Záleží také na tom nakolik se jedná o větší nebo jen nevelký otok kolena. Odlehčení berlemi bych prodloužil a po neděli si zašel na ambulanci pracoviště, kte jsem byl na operaci. Končertinu do zvýšené polohy, hojně cvičit kýčel, koleno, hlezno, dále pohybová léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: