Otoky po těle

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat na názor.Již zhruba půl roku mám velké problémy s večerními otoky po těle,spojené s fleky,které nejprve strašně svědí,ale pak bolí a pálí.Neobjevuje se mi to každý den na stejném místě.Jen jednou (nedávno) se mi fleky objevili po celém těle (viz.foto) s otoky v obličeji a zadní části těla.Otoky se mi objevují vždy jen večer a ráno mnohdy zmizí,mnohdy si říkám,že ráno dojdu k lékařce,ale bohužel už ten otok není.Vypozorovala jsem,že kdykoliv se mi otoky objeví,jsou spojené s únavou a bolestí v krku.Byla jsem proto vyšetřena,na revmatologii,na alergu,na Orl a gynekologii.Na Orl zjistili,že je zánětlivé ložisko,které tam mám ale už od svých cca 10 let.Čeká mě v dubnu operace sanace středouší,bude provedena Tympanoplastika.Jinak se také léčím s žaludečními vředy,zhruba před třemi týdny mi byli nasazeny antibiotika kvůli Helicobakteru.Na tyto otoky beru Prednison,které mi nasadila paní doktorka na alergu.Ale nikdo mi nedokáže říci,co že to znamená.Byli mi odebrány různé krevní testy,měla jsem zvýšené ASLO a CRP,které zhruba po měsíci kleslo a tím to vše i skončilo.Ale otoky se objevují dál.Před dvěmi dny,jsem měla tak oteklá a horká chodidla a nárty u obou nohou,že jsem se nemohla ani postavit.Prsty oteklé nebyli,jen studené.Udělala jsem chybu,že jsem nejela na pohotovost,ale věděla jsem,že do druhého dne,přes noc to zmizí.A právě teď,když Vám píši mám oteklou bradu,která mě při doteku strašně bolí.Opět bolest v krku a únava,stejně tak,to bylo kdykoliv se mi toto objeví.NEní to pokaždé na stejném místě,ale nejvíce se mi fleky a otoky objevují na rukách,obličeji,kolenou a zádech.Už jsem zoufalá z toho,že mi nikdo nedokáže říci co s tím.Bojím se.Moje paní doktorka na mě pokaždé nevěřícně kouká,i když už mě viděla asi třikrát ve stavu,kdy mi opravdu nebylo dobře,protože to bylo provázeno i zimnicí a vyjímečně nezmizelo.Ale vždy jen říká,že je zvědavá,kam až tohle se vyklube.NA Alergu je paní doktorka také bezradná,už mi i dokonce řekla,že pokud budu v takovém stavu (viz.foto),že nemám jezdit vůbec za ní,ale na internu do nemocnice,že ona mi prostě pomoci nedokáže.Alergická nejsem podle testů a krve vůbec na nic. Pokud bych měla jezdit při každém takovém problému na pohotovost,tak jsem tam opravdu každý den,ale už jsem tak zoufala,že to snad asi začnu dělat,protože se mi to objevuje jen večer a do rána je to zas pryč a nemám co doktorce ukázat a popisovat se to dá těžce.Zrovna minulý týden jsem přišla ráno k paní doktorce po probdělé noci,kdy mě boleli nohy a otekla mi zadní část krku a otoky jsem měla i na hlavě ve vlasech,tak mě paní doktorka prohlédla a řekla "Dnes už tam nic není,fleky odeznívaji,tak je to v pořádku" Tím jsou vždy mé problémy uzavřené. :( Už jsem opravdu zoufalá a proto jsem se rozhodla obrátit se na Vás s prosbou o vyjádření.Předem moc děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Věřím, že jste už zoufalá.....Podle vzhledu jak ty fleky vypadají na fotce bych soudil, že se jedná o projevy alergie ( byť klasické testy vyšly negativně ). Trochu jasno by v tom udělal test s Dithiadenem či nějakým podobný antialergikem, protože pak by se ty potíže rychle zmenšily. Prednison bohužel, pokud dote´d nezafungoval, zřejmě nebude mít na Vaše potíže zásadní vliv. Osobně bych Vám doporučil vyhledat lékaře - homeopata, který se Vaším problémem bude zabývat do hloubky. Ideální by bylo, pokud by mohl udělat i elektroakupunkturní diagnostiku, protože pak může jednak odhalit ložisko či alergen, které to působí. Může se jednat i o alergii na potraviny, touto metodou by se daly taky vybrat ty, které jsou pro Vás vhodné a které ne.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: