Otoky v obličeji, brnění končetin

Dobrý den, již přes měsíc mě trápí otoky kolem očí, nejvíce po probuzení (během dopoledne z 80ti% splasknou) několik dní mi otékaly i dolní končetiny, spíše k večeru, nyní jen pocit mravenčení (brnění) po celý den i noc. Ruce stále natékají, hlavně na noc a po probuzení a to od prstů po zápěstí, přes den splasknou, jinak stálé brnění. V říjnu, kdy jsem tyto obtíže neměla, mi byla zjištěna zvýšená kreatinkináza 4,62, nepatrně zvýšené ASLO, leukocity a kyselina močová. (žádná léčbaani další testy) Dále přetrvávající pozitivní hladina protilátek tř. IgM borrelia afzelii 3,02, kterou jsem prodělala v červnu a od té doby mám bolestivé, ale nezvětšené uzliny tříselné, v podpaždí a krční střídavě, někdy tříselné a v podpaží naráz. Dále v tomto rozboru zjištěny pozitivní chlamydie sp. a pneumoniae v řadě IgG a IgM. Jinak před rokem střet s automobilem - operace zlomené čéšky= drátky, koleno stále natéká a bolí (i přesto běhám tak 2x do týdne kolem 7 km, mnohokrát to ale nelze) Od červnové boreliozy asi 3měsíční průjem (různá vyšetření) a velmi časté virózy. V té době i časté pocení a veliké bolesti a tlaky na hrudi, nyní ne. Pneumologie - plíce 100% a to nyní v lednu. Nevím čím mohou být způsobovány nynější otoky a brnění končetin. Oční lékař vyloučil vadu, gynekolog si nemyslí, že by to mohlo souviset (pohlavní choroby vše negativní), napsal detralex na otoky, zatím však oči natékají stále. Začala jsem brát ječmen, chlorellu, vitamíny skupiny B, C, minerály K, Mg, již skoro měsíc, ale žádná odezva. Změna jídelníčku, i když jsem nikdy moc nesolila, tak bez soli, ale žádná změna+dostatek tekutin. Několik dní po sobě jsem zkoušela na noc zirtec, beze změny. Bolesti v oblasti bederní páteře neustálé, hlavně v noci a po probuzení. Ráda bych Vás tímto požádala o radu, jsem celkem zoufalá, protože neustále se objevují nějaké zdravotní potíže ztěžující život mě a na konec i mé malé dcerce. Velmi děkuji za odpověď. S pozdravem a přáním pevného zdraví Kristina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z endokrinologického hlediska mě napadá dovyšetřit štítnou žlázu s ohledem na otoky a hladinu vitamínu D s ohledem na brnění končetin. V souvislosti s pozitivitou všech uvedených protilátek a spektru obtíží je možné zkusit imunologické vyšetření, jestli Vám neporadí. Držím moc palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
ranní otoky očí a noční brnění paží | Od: pavla | 9.8.2015 22:41
Dobrý den,
mám ty samé problémy jako píše paní již několik let, nikdo z lékařů mi doposud nepomohl, ranní otoky očí a noční brnění paží mne již hodně znepříjemňují spánek, dovedl by mi někdo pomoci, již si nevím rady a ani lékaři mi nepomohli.
Pavla 777909541
reagovat
re:ranní otoky očí a noční brnění paží | Od: anicka | 26.12.2015 05:41
mam totez, uz paty tyden, je to hodne neprijemne. Brneni zaclo az vcera, zato v noci nohy ruce i ve dne ruce - u pocitace. Budu hrozne vdecna za rady.
reagovat
re:re:ranní otoky očí a noční brnění paží | Od: uLékaře.cz | 29.12.2015 10:25
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: