Otoky víček

Dobrý den, pane doktore, trpím hodně na váčky pod očima. Nejhorší je to ráno po probuzení a během dne otoky ustoupí. Váčky pod očima máme v rodině (tukového původu), s čímž už jsem se tak nějak zžila, ale vadí mi do toho ty ranní otoky. S lékařem už jsem to řešila a nebyla zjištěna žádná příčina. Mohlo by se jednat prý jen o špatný tok lymfy. Jinde na těle mě otoky netrápí, netrpěla jsem na ně ani v těhotenství. Nedávno mi byl po úrazu napsán aescin TEVA tablety proti otokům a měla jsem pocit, že mi pomohl i na oční víčka. Po dobrání balení jsou otoky zpět. Tak jsem se chtěla zeptat, zda by bylo možno užívat aescin dlouhodobě? Našla jsme si ho i v přírodní podobě v doplňku stravy Aescin VULM. Děkuji. Hezký den. S pozdravem VP

Odpověď odborníka:

Otoky víček mohou být různého původu, např. zánětlivého, poúrazového, ale i následkem postižení jiného orgánu - např, jater, ledvin, štítné žlázy. Zánět a úraz je zřejmě málo pravděpodobný, ale vždy je nutné vyloučit jiné onemocnění. Proto je na místě provést minimálně odběry krve (jaterní testy, funkce ledvin, krevní bílkoviny, štítná žláza ...) a vyšetření moči. Aescin je možné užívat i delší dobu, ale je nutné hodně pít k ochraně ledvin, ev. je možné zkusit Wobenzym, pomáhá velmi dobře (samozřejmě po vyloučení onemocnění jiného orgánu).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: