Oveské vločky

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat jestli bych mohla 7.týdennímu miminku přidat do sunaru uvarené a přepasírované ovesné vločky.(1malou lžičku na 90ml vody a 3odměrky sunaru)Děkuji za odpověď Skulinová

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie! Ovesné vločky jsou pro 7mi týdenní dítě zcela nevhodné, mělo by dostávat jen čistě mléčnou stravu. Jako součást příkrmu je můžete zkusit miminku dát nejdříve od 7. měsíce věku, pokud máte v rodině alergie, astma nebo atopický ekzém, mělo by je dítě dostat až po 1. roce. Pokud má vaše miminko problémy se zácpou (snažím se uhodnout proč o vločkách uvažujete), kupte raději v lékárně probiotika určená pro kojence a dlouhodobě je podávejte. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: