Padání obočí

Dobrý den, paní doktorko. Cca před půl rokem jsem zažila více velmi stresových událostí. Začaly mi padat vlasy, to už se teď upravilo ale zase mě trápí vypadávání obočí, více pravého. Nové chloupky mi nerostou. Mám zjištěné protilátky štítné žlázy anti hTg 21. Ale nijak se neléčím. Může souviset padání obočí se ŠŽ nebo i stresem? Pomohlo by nasazení nějakých léků? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jak se v medicíně říká, nic není nemožné. Padání vlasů i obočí může souviset se stresem i se štítnou žlázou. Idální by bylo vědět, jakou máte funkci štítné žlázy. Poku máte jenom takto nízkou hladinu protilátek, ale hladiny hormonů normální, od štítnice to nejspíš nebude. Pokud je odchylka v hormonálních hladinách, je potřeba jí korigovat a pak se uvidí, jestli nastane zlepšení. Můžete se zkusit poradit ještě na kožní ambulanci (zabývají se kůží i vším, co na ní roste). Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: