Pásový opar

Dobrý den. Příteli se zhruba před týdnem objevil pásový opar o velikosti pěti centimetrů v oblasti beder. Lékař mu nasadil antivirotika a tekutý pudr. Dnes už jsou všechny puchýřky proměněné ve stroupky. Přítel si ovšem stěžuje na nepříjemné brnění v jedné dolní končetině, která je citlivá na dotek látky. Je pravdpodobné, že brnění způsobují stroupky tlačící na nervy a po jejich odpanutí brnění odezní? Nebo je příčina jinde a měl by vyhledat odbornou pomoc? Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel po pásovém oparu je naprosto běžné, že se objevuje poškození nervů ( virus nerv poškozuje), což se projevuje hlavně problémy s citlivostí. Norma je do 3 měsíců, pokud to bude trvat déle, tak by ho měl určitě vidět neurolog. S pozdravem dr. MM

MUDr. Martina Míchalová
MUDr. Martina Míchalová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: