Pásový opar

Dnes jsem byla u lékaře a byl mi diagnostikován pásový opar.Mám ho na zádech na dolních žebrech a jde mi to až dopředu.Mám jeden velký bolák a k večeru se vyskytli další malé. Strašně to bolí ale ukrutně dostala jsem tekutý pudr a 5x denně Herpesin 400 tablety 2 balení.Užívám ještě AD Olwexya a Letrox a Maxi kalz neovlivňují se ty léky navzájem?Kdy to přestane tak strašně bolet?Mladší syn ještě neměl neštovice jaká je šance že je dostane?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Andreo, doporučila bych dávku Herpsinu vyšší, tedy 800 mg 5xdenně po 4 hodinách s noční pauzou. Tekutý pudr není moc vhodný z důvodu možnosti zanesení infekce do prasklých oparových pupínků. Akutní bolest většinou trvá po dobu vysévání nových puchýřků. Vyzkoušejte běžná analgetika, jako paracetamol, ibuprofen a pokud nezaberou, navštivte praktického lékaře, aby vám předepsal nějaká silnější. Bohužel někdy po prodělané infekci přetrvává dlouhodobá bolest v místě výsevu pásového oparu. V případě přetrvávajících bolestí při pásovém oparu se pak volí tricyklická antidepresiva.
Vámi uvedené léky, které užíváte, se neovlivňují. Co se syna týká, tak může být od vás nakažen, protože pásový opar a neštovice způsobuje stejný virus a jeho nakažlivost je velmi vysoká.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x