Pásový opar v těhotenství

Ráda bych se zeptala na možná rizika pro plod. Jsem v prvním trimestru těhotenství 14 tt a onemocněla jsem pásovým oparem na vnitřní straně paže. Velikost cca 6 cm. Vnitřně jsem nebrala žádná antibiotika, byl mi doporučen pouze tekutý pudr na hojení. Ráda bych znala Váš názor na možná rizika postižení pro plod po narození. Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Leono, u gravidních žen nebylo pozorováno zvýšené riziko vrozených vývojových vad. Doporučuji častější ultrazvukové kontroly plodu. Domluvte se prosím se svým gynekologem.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: