Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, mojí mamince byl diagnostikován pásový opar (10 dní ji trápí bodavé bolesti), ale zatím bez dalších příznaků jako je výsev vyrážky. Já jsem nyní v 19 týdenu těhotenství a byla jsem u ni asi 3 krát na návštěvě. Mám veliký strach o miminko. Můžete mi prosím říct, jaké je riziko, že s dítětem nebude něco v pořádku. Může být ohorženo, ikdyž u mě nemoc nezačne (plané neštovice jsem prodělala cca ve 14ti letech). Mnohokrát děkuji za odpověď. K.P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste prodělala plané neštovice, jste plně chráněna /je to tentýž virus/ a dítko ve vás je plně chráněno vašimi protilátkami, které mu předáváte přes placentu. Hezké těhotenství přeji.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: