Pawlikovy třmeny a reakce dítěte na ně

Mám skoro pětiměsíční dceru se špatnými kyčlemi. Již se tak narodila, máme to dědičné, trpěla jsem stejným problémem i má matka. V úterý jsme byly na kontrole a závěr je takový: Diagnoza Q656, dítě s DCC bilat, 4,5 měsíce, doposud Frejkova peřinka, obj kyčle volné, stabilní, sono bilat IIB-vlevo alfa 57, vpravo 58, naloženy Pawlikovy třmeny Od toho úterý co má malá třmeny, tak mi postupně přestává jíst, nespí a je mrzutá a pořád pláče. Do té doby byla spokojené miminko, které se stále usmívalo, vykládala, spala celou noc a od čtvrtého měsíce jsme začly s příkrmama a velice jí šmakovalo. Teď se v noci budí co hodinu nebo půl s hrozným pláčem, musíme chovat, příkrm nechce jíst vůbec a mlíčko mi vypije pouze v noci a trošku přes den, jinak jen čaj, takže se bojím toho, aby mi kvůli tomu neskončila v nemocnici. Dětská lékařka mi poradila dát ji panadol, že ji asi bolí celé tělíčko, jenže panadol nemůžu dávat stále.Ráno vstane a pláče, musíme ji stále chovat, nevydrží si hrát sama, v kočárku vždy spala 3-4 hodiny, nyní půl hodiny řve, až se vyřve tak usne a za hodinku, někdy za půl je vyspaná a budí se s hrozným ječákem. Samozdřejmě si zajdu na ortopedii, protože takto ji teda nenechám, ale chtěla bych vědět i jiný názor, jestli je možné zůstat u peřinky. Ještě chodíme cvičit Vojtovou metodou, cvičíme již od půlky prosince 3-4x krát denně. Na ortopedii to neví, neřekla jsem jim to, oni nejsou schopni mi pořádně nic říct, až teď, kdy tam byl celkem dobrý doktor, ale i přesto mi neřekl co všechno může obnášet zvykání na šráky a vůbec se mi teda nelíbí to jak se mi strašně změnilo mé dítě. Děkuji za odpověď, pokud mi někdo odpoví. S pozdravem Lucie Sedláčková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vím, je to velmi těžká situace, ale bohužel asi třmeny budou muset zůstat, aby maličká mohla v dospělosti bez problémů a bolestí chodit - to je jisté a vy to také dobře víte. Otázkou je ale pschika a tu bych se pokusila ovlivnit pomocí vhodně zvolené homeopatie. Pokuste se ve svém okolí vyhledat zkušeného homeopata, poradit se s ním, určitě by mohla ulevit, protože dětátko neumí mluvit a jeho dyskomfort se projevuje právě proměnou chování. Zkuste to a na oddělení ortpedie také nemusíte nic říkat, hlavně aby to pomohlo...Pozn.Paralenu se neobávejte, je u dětí naprosto bezpečný a absolutně nenávykový, pokud holčince ulevuje, podávejte jí ho, samozřejmě do maximální dávky za den, která se určuje podle její hmotnosti (viz příbalový leták) a šetrnější je čípek. :o).Hezký den a držím vám pěsti.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: