Perthesova choroba

Dobrý den, mám dotaz ohledně této choroby. Prodělala jsem ji jako 5ti- letá, prošla jsem si 6 operacemi pravého kyčelního kloubu a vše bylo v rámci situace v pořádku. Poslední dva měsíce ale cítím palčivou bolest v pravém kyčelním a kolením kloubu, v třísle a stehenní kosti. Proto bych se ráda dozvěděla, zda by se tato choroba mohla znovu opakovat ? ( na tom samém kloubu ). Bude mi 19. Byla jsem u svého doktora a ten řekl, že nohu už nikdy v pořádku mít nebudu a že se s tím mělo počítat. S tím souhlasím, ale s takovými bolestmi ? Řekli mi, že jsem horký kandidát na endoprotézu, ale prý je ještě čas. Předem děkuji za odpověď, s pozdravem.

Odpověď odborníka:

Bez vyšetření a shlednutí všech snímku odpovědět touto formou by bylo neuspokojivé a nesprávné. Tato choroba se ve vašem případě dle dostupných znalostí neopakuje. Mohou se objevovat ale potíže jině. Z polohy hlavice kýčelního kloubu, možné tvorby artrosních změn, ale také entezopatrie, tedy úponové bolesti svalů a šlach. Rovněž je třeba zhodnotit stav postury a možných změn v oblasti bederní pateře, které tyto vaše potíže může vyvolat. Měla byste projít podrobnějším ortopedickým vyšetřením a podle nálezu potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: