Ph semene

Dobrý den, byl mi proveden kompletní spermiogram s vysledkem normozoospermie. Hodnota PH byla ale 8,5. Jak jsem dočetl značí tato hodnota infekci ale infekci čeho nebo kde jsem nikde nezjistil. Rád bych se tedy zeptal co tato hodnota signalizuje konkrétně a jak moc je důležitá z hlediska možnosti otěhotnění. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hodnota může být zvýšena při infekci v oblasti pohlavních žláz, ale byly by změněny i další parametry. Taková samotna odchylka u spermiogramu by neměla mít zásadní dopad

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: