Plicní embolie

Dobrý den asi před měsícem jesm prodělala plicní embolii. Beru warfarin a doktoři mi žekli že nebudu moc brát obyčejnou antikoncepci, ale že je i jiná antikoncepce (v pilulkách) kterou bych mohla brát. Chtěla jsem se zeptat jestli je to pravda a popř. o jaké prášky se jedná. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to pravda - mohlo by vás to ohrozit na zdraví opakováním emblie a trombosami, určitě nesmíte brát obyčejnou anikoncepci, která obsahuje 2 složky (progesteron a estrogen - což je většina). Můžete ale brát jednosložkovou, kde je pouze progesteron (hlavně v období těsně po embolii), později by bylo možné snad přejít i na kombinovanou HA, ale s velmi nízkým obsahem hormonů. O konkrétním, pro vás vhodném preparátu, se poradte, prosím, s vaším gynekologem, který zná vaše zdraví a hormonální situaci. Přineste mu výsledky vyšetření z nemocnice a jistě spolu najdete pro vás optimální řešení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: