Po operaci nosní mandle stále dost chrápe

Dobrý den,před třemi dny 9-3-20100 jsme podstoupily u 3,5leteho syna odstranění nosních mandlí.vše proběhlo v pořádku,druhý den jsme šli domů,kapeme kapičky,jak nám bylo řečeno,ale hned ten druhý den v noci strašně chrápe,mnohem více než před zákrokem,to chrápal jen při rýmě.Chtěla jsem se zeptat,zda to odezní a nebo mám raději navštívit Orl?Ještě si stěžuje na bolest v kkru a hlavy-teplotu nemá,ani nic není zatím znát v krčku.děkuji za odpoved brožová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyčkejte, po zákroku může být okolí mandle ještě jakoby "opuchlé", tomu by nasvědčoval i jeho pocit bolesti v krčku - proto dodržujte doporučení lékařů (kapičky a ev. další doporučení, hlavně ohledně správné vlhkosti vzduchu) a věřím, že se po čase stav upraví. Obecně regenerace po jakémkoli zákroku trvá až 14dnů, proto mějte trpělivost. Kdyby se přidala teplota nebo jakékoli jiné obtíže, navštivte pediatra na vyšetření. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: