Po operaci štítné žlázy

Dobrý den, jsem 10 let po operaci štítné žlázy, je možné, že mi znovu narostla, nebo alespoň nějaké výběžky ? Cítím v krku šimrání, které mě nutí pokašlávat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, občas se stává, že z nějakého malého zbytku štítná žláza částečně doroste, třeba v případě, že důvodem operace byl zhoubný nádor. Může se to také stát, pokud po odoperování nebere pacient dlouhodobě hormony štítné žlázy jako náhradu. Tělo si pak pomůže samo a i z malého množství buněk může štítná žláza zase docela povyrůst. Doporučuji ale určitě zajít na ORL k vyloučení jiné příčiny. Šimrání v krku není úplně typickým příznakem ani u zvětšené štítné žlázy. Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: