Po operaci tříselné kýly

Dobrý den.Byl jsem 1.10.operován s objemnou tříselnou kýlou na pravé straně klasickou metodou.Od té doby mám přetrvávající bolesti v oblasti od kořene penisu k spodnímu okraji jizvy po zmíněné operaci(asi 5-7cm velká bolestivá oblast).Chodím na kontroly a sono,ale doktoři pořád neví o co přesně jde.Vylučovali recidivu,tvrdili že to může být krevní sraženina.Nyní mi řekli,že za uvedené bolesti asi bude obnovení kýly.Bolesti mám pouze při rychlejším vstávání z lůžka, v předklonu a při ohýbání. Můj praktický lékař je přesvědčen že nejde o obnovení kýly.Už mi navrhli v nemocnici kde jsem byl operován,další zákrok.Přitom žádnou větší fyzickou zátěž rozhodně nemám.Prosím o radu.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčin může být řada: nerv chycený do stehu, jizvením stlačený funikulus, reakce kolem stehového materiálu , recidiva kýly..... V každém případě by toto mělo řešit pracoviště kde jste byl operován. Dejte tedy na jejich rady.

MUDr. Tomáš Mašek
MUDr. Tomáš Mašek

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: