Podezreni na syfilis

Jsem dlouhodobe v cizine (Vietnam) a mel jsem opakovane oralni sex (oboustranny) plus libani s muzem zijicim zde. Objevil se mu pred 2 tydny na penisu (primo na spicce zaludu) nebolestivy vridek napadne pripominajici projev syfilis. V podstate jsme si dle fota byli 100% jisti a hned jsme vyhledali lekare. Test jeho i muj na protilatky syfilis byl negativni (test proveden vcera, tzn 24.4.). Ja nemam zadne projevy 3,5 tydne po poslednim sexu s nim. Presto mam dotaz, muze selhat takovy test na mezinarodni klinice? Muze byt vridek jinym projevem i pres tak napadnou podobu s projevy syfilis? Oba jsme dostali silna antibiotika Dotur Doxycycline na tyden (pry preventivne) a doporucena kontrola testem za 6 mesicu. Jaky na to mate prosim nazor? Do CR se dostanu nejdrive za mesic, pak si mohu nechat udelat kontrolni test. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Testy by již měly být pozitivní, každopádně přeléčení není na škodu. Může se jednat o jinou kožní chorobu, což Vám nemohu nyní potvrdit. Nechala bych se zkontrolovat krev určitě, lze u nás v ČR.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: