Podvázané vaječníky

Dobrý den měl bych ještě jeden dotaz,Může podvázání vaječníků způsobit gynekologické problémy?? Moje přítelkyně má 4 děti po 4 porodu jí bylo doporučeno podvázání vaječníku ...Do té doby sice trpěla občasnými výtoky se kterými se léčila ale vždy se to upravilo ale po zákroku se jí během 2-3 let problémy zhoršili že nejprve musela podstoupit conizaci děložního čípku kdy jí její lékař řekl že pokud toto nepodstoupí mohla by se rozjet rakovina a následně jí zjistili asi 5 sm.velkou cystu na vaječníku do doby podvázání vážnější problémy nebyli může to mít souvisloust?Kde se o tom případně dozvědět víc..Děkuji Jaromír

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podvázání vaječníků určitě nemá souvislost s konizací čípku děložního. Konizace byla provedena pro předrakovinový nález, tyto nálezy mají souvislost s infekcí HPV viry, která je přenosná sexuálně. Podvázání nemá souvislost ani s tvorbou cyst na vaječníku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Sterilizace | Od: Dana | 27.4.2014 13:41
Mám podvázané vaječníky od rok.1986.V roce 1995
mě vyndavali dělohu.Chci se zeptat?v posledních
měsících se mi nafukuje břicho a bolí to,do boku, do
pod,bříšku,časté záněty,ledvin a močového
měchýře,a dvakrát denně průjem.Je možné,že tyto
problémy způsobují vaječníky?Děkuji za
odpověď,Dana.
reagovat
re:Sterilizace | Od: Poradna uLékaře.cz | 28.4.2014 14:11
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosíme Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.

V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: