Poloha plodu

Dobrý den,jsem v 32týdnu těhotenstvi a podle ultrazvuku mam polohu miminka koncem panevnim,¨může se ještě otočit?A když zůstane v poloze koncem pánevním,bude porod probíhat císařským řezem?První porod u mě proběhl také císařským řezem.Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lenko! Miminko se může otočit vždycky, ještě i při začátku porodu, ale tato šance s blížícím se porodem klesá, protože má v děloze stále méně místa. Otočení do správné polohy můžete pomoct speciálními cviky, se kterými vás seznámí váš gynekolog. Úspěšná bývá i čínská medicína, kdy se používá aplikace tepla (tzv. moxování) pelyňkovými tyčinkami na učité tělesné body. Pokud by se miminko přece jen rozhodlo zůstat v poloze koncem pánevním, můžete ho porodit i vaginální cestou, ale o tom, zda to bude možné, rozhodne až gynekolog těsně před porodem (plod nesmí být příliš velký, musí mít v porodních cestách dost místa). Držím palce, ať se mimi otočí!

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: