Poloha plodu

Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda pozna gynekolog polohu ditete pouze pohmatem. Naposledy jsem byla na ultrazvukovem vysetreni ve 32. tydnu tehotenstvi a plod byl hlavickou dolu. Od te doby mi nebylo ultrazvukove vysetreni provedeno. Slysela jsem, ze se plod muze otacet do 36. tydne tehotenstvi. Nyni jsem v 39. tydnu tehotenstvi a lekar me kontroluje pouze vnitrne a pohmetem na bricho. Muzu si byt i tak jista, ze je plod hlavickou dolu? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Ano,gynekolog pozná pohmatem polohu plodu je to základní vyšetření,buďte bez obav, i když jsem viděl změnu polohy plodu krátce před porodem. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: