Poresekční pseudocysta na mozku

Vážená paní doktorko, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Jsem 3 roky po operaci oligoastrocytomu (GradusII.). Dosud jsem byla zcela bez problémů a všechny MR čisté. Užívám CONVULEX, 2x500mg. Nyní se ale objevil problém. Byla jsem na kontrolní MR a objevila se mírná progrese v dorsální oblasti poresekční pseudocysty, nedochází k dosycení. Myslíte, že je opravdu šance, že by cysta se mohla vstřebat a nebo se přestat zvětšovat? Na kontrolu mám jít za 6 měs. A ještě jeden dotaz, myslíte, že vadí v tomto případě cesta letadlem? Moc Vám děkuji za odpověď. M. Š.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cysta se nevstřebá, ale zvětšovat se nemusí, důležité je, že se nesytí okolí, tedy že tam není nový nádor. Jste-li jinak v pořádku, máte normální neurologický nález a nemáte žádné potíže, asi není zvláštění důvod se cesty letadlem obávat. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: