Porod

Dobrý den.Při mém 2.klas.porodu mi bylo řečeno,že nemůžu mít epidurál,protože bych necítila,kdyby mi praskla jizva po předchozím CS/rozestup mezi porody 3roky/.Je to pravda??Protože mě ujištovali,že mi to dají a najednou toto.Ted jsem v 15tt a jsem astmatička 10let bez pravidelných léku.Bohužel,ted mám problém s dušností a kašlem pravidelně i v noci foukám ventolin.Na alergo jdu,až za 2týdny/je tady jednou za měsíc/,tak tedy lustruji na netu a dočetla jsem se,že v takových případech doporučují právě ten epiduráal nebo dokonce CS,mě je vcelku uplně jedno jak porodím,jen chci tlumit bolesti!Ted se chci zeptat,jsem opravdu dušná a je ještě dost času abychon to měli pod kontrolou,ale-kdyby ne co mě čeká podle vás??Další je to,že mi byla zjištěna rotační skolioza a lordoza to mi epidurál zřejmě nedají??Jakou mám pravděpodobnost,že budu rodit CS??Ještě se chci zeptat na tu lordozu,může mít toto prohnutí nějaký dopad na těhotenství/nějake komplikace?/.Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

To je vice dotazu v jednom,ale dá se na ně odpovědět souhrnně, o způsobu vedeni porodu rozhoduje vždy porodník společně s anesthesiologem tak, aby porod byl maximálně šetrný jak pro plod tak pro matku, nechte rozhodnutí na nich, v 15 týdnu předvídat jak bude porod veden, když jste měla jedenkrát sekci a jedenkrát normální porod není skutečně možné. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: