Postranne vazy na kolene

Dobrý deň pán doktor, asi pred dvomi mesiacmi som sa zranil na futbale, prave koleno sa mi vykrutilo do vonkajsej strany a mal som bolesti na vnutornej strane kolena (pravdepodobne vazy). Bol som na ortopedii, ale doktor mi povedal, ze pohyblivost a vsetko ostane je v pohode. Poslal ma na rontgen a taktiez to bolo bez problemov. Predpisal mi rehabilitacie (voda, magnet, cviceni) a oddych. Avsak, stale pocitujem bolesti pri urcitych pohyboch. Myslite, ze som si mohol natrhnut postranny vaz? Pri beznej chodzi, dokonca ani pri behani ma to neboli. Aku by som mal zvolit dalsie liecbu? Mozes s tym zacat cvicit a posilovat stehenne svaly?? Som lyziar a chcel by som stihnut pocas vianocnych sviatkov nejake hory, myslite, ze to bude realne? Dakujem.

Odpověď odborníka:

Časově, pokud klinický nález na koleni není nápadny, na příklad nežadoucí boční pophyb ve smysliu viklavosti, již není na místě znehybnění. Pokud jsou potíže, je na místě vhodná polotuhá ortéza na koleno, lékař může patrně předepsat, fyzikální léčba spolu s pohybovou terapií na rehabilitaci. S měkkou nebo polotuhou orté=zou by lyžování v letošní sezoně neměl být problém.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: