Postranní kolenní vaz

Dobrý den, zhruba před rokem jsem si při fotbale přetrhl vnitřní postranní vaz a křížový vaz v koleni. Po srůstu vazu jsem rehabilitoval a po půl roce šel na operaci křížového vazu. Ta dopadla v pořádku. Od té doby uběhl zhruba půl rok, já zatím rehabilituji, šlapu na rotopedu a posiluji nohu ovšem mám stále problém s postranním vazem, který zřejmě špatně srostl a koleno mi občas přeskakuje do strany. Docela mě to mrzí, protože se snažím co to jde abych vše dal do kupy a vrátil se ke svému milovanému sportu, ale stále bezvýsledně. Myslíte, že je možnost že se postranní vazy ještě zatáhnou ? Díky za odpověď

Odpověď odborníka:

Ano. většinou se boční vazy zhojí po konservativní léčbě. Pokud by nestabilita kolena trvala delší dobu je třeba ortopedické vyšetření, držené snímky kolena a případné operační řešení vazu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: