Postranní vazy v kolenu

Dobrý den, minulý týden ve čtvrtek jsem byla na rhb kontrole (se zády) a panu doktorovi se podařilo pohnout kolenem. Po 5 dnech jsem šla na chirurgické vyšetření, protože koleno bylo stále těžko ohebné, červené až fialové, občas natékalo a někdy jsem nemohla udělat ani krok. Po rtg vyšetření a jeho "cvičení" mi řekl, že mám přetažený postranní vaz. Je to správná diagnóza nebo se mohlo v kolenu stát ještě něco jiného? Děkuji za dopověď.

Odpověď odborníka:

Odpověď není jednoduchá, stav kolena, jeho hybnost a omezení nepopisujete dostatečně. Přetažení vazu a to jak bočního tak i uvnitř kolena mohlo dojít, stav mohl být komplikopván malým krevním výronem. Každopádně by bylo dobré kontrolní vyšetření na ortopedii, zhodnocení hybnosti, posouzení stability kolena a pokud by byl stav bez zlepšování potom vyšetření dalšími zobrazovacími metodami. Nepopisujete způsob současné léčby. Je podle vám stanovené diagnozy vhodné zklidnění kolena, polotuhá ortéza anebo alespoň elastické obinadlo, převážně klid kolena, chladné obklady, nárazově a krátkodobě nesteroidní antirevmatikum typu Iblaginu. Dále dle vyšetření s pokračováním v pohybové a fyzikální léčbě na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x