Postranní kolenní vaz / otok

Dobrý den, včera jsem si při pádu na lyžích způsobil dle ošetřujícího lékaře (vč.RTG) "lézi zevního postranního vazu L kolenního kloubu". Při návštěvě lékaře cca 1 hodinu po pádu i v podstatě dalších několik hodin jsem mohl chodit, nemohl jsem udělat pouze jeden z pohybů kolene a neměl jsem žádný otok....dostal jsem ortézu a úkol ledovat...tak jsem ledoval a přes noc mám koleno jak meloun. Mám stále ledovat a snažit se normálně fungovat s ortézou nebo navštívit lékaře pro případné odsátí otoku a další kontrolu? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Otok kolena a výpotek v koleni jsou blízké, leč rozdílné pojmy. Pokud se stav zhoršil je pravděpodobné že se objevil v koleni výpotek a měl by být punktován. Zjistí se i charakter výpotku, může být krev a upřesní se diagnoza. Určitě ortopeda navštivte. Podlé výsledku další léčba. Nepochybně znehybnění s následnou rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: