Postranní vaz

Dobrý den.po 4 návštěvách u specialisty na kolena mi byla doporučena artroskopie-konkrétně zbroušení kloubů.S doktorem jsme o problému mluvili a říkal že v minulosti nejspíš došlo k natažení vnintřního bočního vazu o čemž jsem nevěděl až to došlo tak daleko že vaz je vytahaný a tím pádem šli prý klouby na sebe a prodřeli se.Nyní se mi stává že jdu a zřejmě když klouby narazí na sebe tak to bolí, ale nebolí to každý den,hybnost je plná.Někdy po jízdě na kole koleno bolí a někdy zase ne, nikdy mi koleno neoteklo.koleno začalo bolet na začátku července a od té doby jsem na kole moc nejezdil a cítím že se to dost zhoršilo, obstřiky taky nepomohly...specialista doporučuje artroskopii ale byl můj OL mi to rozmlouval abych nijak nesportoval a nějakou dobu koleno nechal v klidu že si prý tlo může poradit i samo..Bylo by možné mi k tomuto něco sdělit? děkuji

Odpověď odborníka:

Zhodnotit potíže, provést vyšetření kolena, provést vyšetření magnetickou rezonancí a potom je třeba se vyjádřit. Obecně lze říci, že pokud přepokládáme poruchu menisku, jeho přerušení nebo roizvláknění, nebo vznik ojedinělých artrotických změn je artroskopie na místě. Stav může vyřešit nebo zlepšit, kloubu neuškodí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Články: Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Ještě než si uděláte...
Impotence po léčbě rakoviny prostaty může mít řešení
Články: Impotence po léčbě rakoviny prostaty může mít řešení
Erektilní dysfunkce neboli...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: