Posunutí menstruace

Potřebovala bych si posunout menstruaci o 2 dny, takže jestli jsem to správně pochopila, tak budu brát 2 platíčka, pak skončim o 2 tabletky dříve, pak bude 7 denní pauza ve které se dostaví menstruace a poté začnu normálně užívat pilulky z třetího platíčka. Zajímalo by mě, jestli v tu dobu kdy bych normálně měla užít ty 2 pilulky a neužiju je jestli jsem stále chráněná nebo je účinnost antikoncepce nějak snížena. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Terezo,
zkracování užívání se nedoporučuje, tento přístup dle literatury snižuje účinnost antikoncepce. Proto Vám doporučuji využívat 2 balení bez pauzy.
S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: