Přechod na antikoncepci sidretella

Dobrý den, paní doktorka mi nyní předepsala novou antikoncepsi SIDRETELLA. Budu na ni přecházet ze Stodette a mám otázku k tomu, jak správně přejít. V informačním letáku je napsáno: "Pokud přecházíte z jiné kombinované hormonální antikoncepce, kombinovaného vaginálního hormonálního kroužku nebo transdermální náplasti Užívání přípravku Sidretella můžete zahájit ihned další den po využívání poslední aktivní tablety (poslední tableta s účinnými látkami) předchozí antikoncepční pilulky, ale nejpozději následující den po ukončení intervalu bez užívání tablet předchozí antikoncepční pilulky (nebo po využívání poslední inaktivní tablety předchozí antikoncepční pilulky). Pokud přecházíte z kombinované antikoncepce vaginálním kroužkem nebo náplastí, řiďte se pokyny lékaře." A co varianta, že užiji poslední tabletku od Stodette, pak 7 dní bez užívání a pak navážu Sidretellou? Je to takto možné? V letáku tato možnost uvedena není, tak si teď nejsem jistá, jak správně postupovat. Je zde jen: "...můžete zahájit ihned další den po využívání poslední aktivní tablety". Předem Vám děkuji za odpověď a přeji Vám hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, navázat tak, jak navrhujete, je možné. Je to uvedené i v letáku, konkrétně tedy: "užívání přípravku Sidretella můžete zahájit nejpozději následující den po ukončení intervalu bez užívání tablet předchozí antikoncepční pilulky (nebo po využívání poslední inaktivní tablety předchozí antikoncepční pilulky)". Přeji hezký den.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x