Předávkování letroxem

je možné abi dcerce 5 let popožití 8-10 tablet letroxu 125 klesly leoukocity? po přijetí na oddělení leu 5,18 kotrola po 12 hod. 2,80 kontrola za týden 3,16 Nikdo nám nevysvětlil náhlé snížení leoukocitů je možné vysvětlení děkujeme

Odpověď odborníka:

Dobrý den Alice! Pokles leukocytů po 12 hodinách od přijetí by mohl vzniknout za situace, kdy by byla dcerka při příjmu dehydratovaná. Dehydratace by mohla falešně zkreslit počet leukocytů směrem k vyšší hodnotě. Následným příjmem tekutin - dcera určitě dostávala infuze - by opět došlo k jejich poklesu. To by jinými slovy mohlo znamenat, že nižší počet leukocytů měla holčička už před požitím Letroxu (neměla v posledních týdnech před hospitalizací proveden krevní obraz??) a jejich současný nižší počet s předávkováním Letroxu nesouvisí. Ale doporučuji vám celou situaci probrat s vaším dětským lékařem, který na rozdíl ode mne dcerku zná a může celou situaci lépe posoudit.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x