Předkožka

Dobrý den, delší dobu mě trápí nepříjemné pocity při stahování předkožky, které ruší prožitky intimního života. Vše začalo trhlinami na předkožce a nadměrným uvolňováním kůže při přejetí po předkožce prstem, na internetu jsem si našel, že by to mohla být kvasinková infekce, používal jsem Canesten mast. Recidíva byla max. 1x. Poté se "loupání" kůže už neobjevovalo. Ale prasklinky jednou za čas ano. Ty jsem už nechtěl mazat Canestenem. A tak jsem na doporučení začal používat infadolan. Trhlinky zaléčil vždy výborně. Infadolan používám do dnes, protože mi předkožku dle mého subjektivního pocitu promaže a trochu uvolní, takže nepříjemné pocity při přetáhnutí předkožky zmizí, to ale to je jen dočasná úleva dokud je předkožka mastná. Na příbalovém letáku bylo, že se infadolan nesmí užívat dlouhodobě, tak nevím co dál... Je možné že se po zahojení trhlinek a té kvasinkové infekce mohla předkožka zmenšit/zúžit? Popřípadě zda-li by mi na urologii nepomohli lépe (dlouhodoběji). Obřízku nechci. Moc děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Josefe. Zánět předkožky, který se komplikuje vznikem trhlin, může vést k tomu, že se trhlinky vyhojí jizvičkami. Jizvy jsou pevnější a nepoddajněší než okolitá kůže a proto brání k dokonalému přetažení předkožky. To ale nejspíš nebude Váš případ, pokud dochází k volnému přetahování po použití Infadolanu. Infadolan byla k celkovému zaléčení kůže dobrá volba- obsahuje pouze vitamíny podporůjící epitelizaci kůže. Pokud s ním máte dobrou zkušenost, klidně ho používejte nadále, v nemá žádné vedlejší účinky, nemůžete se ním předávkovat a je bezpečný i pro těhotné ženy a malé děti. Nebo můžete Infadolan nahradit lubrikantem.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: