Předkožka

Pane doktore. Bude mi 35 let a téměř 20 let si užívám bezstarostného sexuálního života. Ale asi před měsícem jsem měl sex se svou přítelkyní (se kterou jsem dlouhodobě), druhý den po tomto sexu jsem začal mít silné bolesti žaludu a předkožky a na celém žaludu se objevily malé červené pupínky. Tyto komplikace trvaly 2-3 dny, poté odezněly, ovšem zůstal mi trvalý následek, celá předkožka se o něco zvětšila (protáhla). Dřív jsem předkožku bez problémů stáhnul celou přes žalud a uzdička byla napnutá akorát, ale teď když se mi předkožka zvětšila, nemůžu ji stáhnout celou, protože tomu brání stále stejně dlouhá uzdička. Problém nastává při sexu, při vnikání penisu do vagíny se má tato zvětšená předkožka snahu dále stahovat, ale uzdička tomu brání, což mi způsobuje silné bolesti. Stále čekám, jestli se předkožka vrátí zase do původní velikosti, ale bohužel je to už pár týdnů beze změny. Předpokládám, že mi doporučíte chirurgický zákrok uzdičky, mě by ale spíš zajímalo, jestli nevíte příčinu, proč vůbec k tomuto zvětšení došlo a jestli by to třeba nebylo možné pomocí nějakým léků/mastí vrátit zase do původního stavu? Když někdo v pubertě zjistí problémy s krátkou uzdičkou, to je pochopitelné, ale nenapadlo by mě, že tyto problémy budu muset řešit po bezstarostných 20-ti letech sexuálního života. Děkuji předem za Vaši reakci.

Odpověď odborníka:

Z vašeho popisu se jeví,že předkožka je zduřelá ,což ne nejspíše způsobeno zánětem.Doporučuji několik dnů bez sexu (každý orgán potřebuje k léčení klid),2x denně koupele ve vlažném nálevu -šajvěj,řepík,slabě růžový roztok hypermanganu,po koupeli bez utírání nechat volně uschnout a aplikovat Dermazulen gel.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: