Prednison

Dobrý den, prosím Vás o radu, jestli užívat prednison (i když jen v nízké dávce) 2krát týdně (po domluvě s mou neuroložkou, z důvodu nízké váhy a vedlejších účinků projevujících se na svalech a periferních nervech) nemůže nějak uškodit hormonálnímu systému...? Ted prednison beru obden, s užíváním 2krát týdně jsem se nikde nesetkala, tak mám trochu pochybnosti (asi zbytečně). Děkuji za odpověd. Pacientka s roztroušenou sklerozou.

Odpověď odborníka:

Nevidím důvod, proč byste nemohla lék užívat tímto způsobem. Pro organismus je intervalové podávání šetrnější, než každodenní. Pokud užíváte pouze 5mg tablety, pak je to skutečně velmi nízká dávka s minimem nežádoucích účinků.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: