Preeklampsie

Dobrý den,před dvěma lety jsem při porodu své dcery prodělala těžkou preeklampsii a porod musel být císařem..vše dopadlo dobře,já i dcera jsme v pořádku a tlak se po třech měsících po porodu srovnal do normálu..ted jsem znovu těhotná(40)a mám strašný strach,že se problémy mohou opakovat nebo být dokonce horší...můžu vás poprosit o info,zda se mám obávat a co se může stát?dle mého dr.to nebylo tak zlé a další těhotenství mi doporučil...z předchozího manželství mám dvě dcery (22 a 17)a s nimi jsem žádné problémy neměla...předem moc děkuji za odpověd...Adéla J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ženy s anamnézou preeklampsie mají určitě vyšší pravděpodobnost opětovného výskytu preeklampsie v těhotenství, než ženy, které preeklampsii neměly. Existují i další rizikové faktory pro výskyt preeklampsie. Není třeba však z tohoto důvodu se předem obávat. Budete v těhotenství pravidelně sledována a případné potíže budou adekvátně a včas řešeny.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: