Preejakulat + možné otěhotnení

Dne 12.11 jsme měli s přitelkyni nechraněný sex. Teda jestli se tomu dá řict sex jen sem 4x zajel. Ale zvlastní zkušenosti vím že mývám hodně preejakulatu. Přitelkyně nikdy nebyla ani u gynekologa. A ted se necití nejak v poradku. Muže byt těhotná ? Normalně mývá menses kolem 23-25.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Radomíre. I předejakulační tekutině se mohou vyskytnout spermie. Otěhotnění čistě teoreticky možné je, i když málo pravděpodobné. Dle toho , co píšete, byla zřejmě Vaše partnerka v období kolem ovulace, tedy v době, kdy je pravděpodobnost otěhotnění nejvyšší. Tzv. emergentní antikoncepce u Vás už zřejmě nepřipadá v úvahu. Jedná se o pilulku, kterou po nechráněném pohlavním styku žena co nejdříve spolkne, nejdéle však do 5 dnů. Nevím, o jaké problémy se nyní u Vaší partnerky jedná, musíte posoudit sami, zda to vyžaduje lékařské vyšetření. Všeobecně ale platí, že žena, která již pohlavně žije, měla by jednou ročně navštívit gynekologa k preventivnímu vyšetření. Jinak počkejte na menses. Pokud by se menstruace opozdila, udělejte těhotenský test ev. navštivte gynekologa.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: