Přeskakování srdce

Dobrý den, je mi 19 let a cca 2 měsíce mě občas trápí takové přeskakování u srdce, jakoby na chvíli vynechalo nebo se splašilo. Myslím, že tyto pocity nepřichází právě ve stresových okamžicích. Většinou když jsem v klidu a po několika sekundách zase odezní.Když jsem v klidu, tak se také někdy náhle objeví prudké bušení srdce a několik minut trvá. Asi od 5 let pravidelně 1x ročně navštěvuji kardiologii (lehký bezvýznamný srdeční prolaps, který se během let zůstává stále stejný). Děkuji za radu. Hanáková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přeskakování může mít více příčin, nejčastější jsou tzv. extrasystoly, které nejsou závažné, k posouzení by ale byl dobrý EKG záznam v době, kdy se Vám to přihodí (příp. 24-hodinové EKG - Holter). Poraďte se se svým kardiologem.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nemocné ledviny a vysoký krevní tlak – nebezpečná kombinace!
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Léčba zrychleného tepu musí začít pravdivým dialogem
Články: Léčba zrychleného tepu musí začít pravdivým dialogem
Zvýšená tepová frekvence...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
Nachlazené miminko: zmírněte rýmu a usnadněte mu dýchání
Bechtěrevova nemoc může negativně ovlivnit i sexuální život
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ledviny – jeden z nejdůležitějších orgánů v těle
Články: Ledviny – jeden z nejdůležitějších orgánů v těle
Již staří Číňané považovali...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: