Přetahování předkožky

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně mého 3 letého syna. Jedná se o problém s uvolňováním a přetahováním předkožky. Do jeho 3 let se to nepřetahovalo, ale teď začal mít problémy. Při močení se začala předkožka nafukovat jako balón a močení jej bolelo, taky se objevil hnisavý mázek. Dětská lékařka předkožku několikrát přetáhla, mázek odstranila a zánět se zhojil. Doma se to však přetahovat nedaří, syn se brání a bolí ho to. Před týdnem mu předkožku jeho matka násilím přetáhla a nešlo to zpátky, museli to vyřešit až v nemocnici. Chtěl bych vědět, jestli se to dá ještě konzervativně řešit a i v takovém věku naučit? Nebo je už třeba myslet na operativní řešení? A co je lepší řešení-odstranění uzdičky nebo obřízka? Taky co ty oba zákroky obnášejí a jaké pozitiva či negativa mohou sebou nést? Za odpověď předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martine! popsaný stav není žádnou výjimkou a lze jej řešit konzervativně. Lze se nadát ještě nějakých drobných komplikací, ale časem se to jistě ustálí k obecné spokojenosti. Operativní řešení je také nasnadě, obřízka se v řadě kulturních okruhů široce praktikuje, vede k lepší hygieně žaludu, potažmo sexu a zmenšuje mnopžství některých komplikací. Částečná obřízka a uvolňovací zákroky jsou šetrnější veríz téhož s menším přínosem. kromě pozákrokového hnisání (kterému lze předejít hygienou) nesou chirurgické zákroky především riziko duševní traumatizace chlapečka, ovšem tato zkušenost je široce popřena např. v židovské nebo americké (USA) kultuře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: