Přetahování předkožky

Dobrý den,pane doktore,chtěla bych se zeptat od kdy přetahovat kůžičku?Mám 15-ti měsíčního syna,zkouším mu to přetahovat při koupeli,ale připadá mi,že má tu dírku ještě malou a že ho to bolí.Mám strach abych mu něco neudělala.prosím poraďte.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předkožka by se neměla přetahovat do tří let věku dítěte, pokud lékař z nějakého důvodu neurčí, že se má přetahovat dříve. Zhruba do tří let totiž trvá, než se dostatečně uvolní od okolí (předkožka u miminka a batolete je přilepená k žaludu, postupně se uvolňuje). Takže pokud Vám lékař neřekl, že máte předkožku přetahovat, nedělejte to - mohla byste způsobit trhlinky v předkožce a její jizvení a ty jizvy by pak mohly způsobit zúžení předkožky. Nebojte se, co se týče mázku v předkožkovém vaku - funguje zde samočištění a pokud by se Vám zdálo, že je mázku příliš apod., nejprve se poraďte s lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: