Prikrmy

Dobrý den Už nevím kam se obrátít a proto píšu o radu Vám,Mám dceru,která se narodila 20.3(je ji přes půl roku.)Ve 37 tydnu. Od narození jí plně kojím co dvě hodinky a bohužel u prsa mi i usína,ač vím,že to není dobře. Od dvou měsícu jen z jednoho prsa.Druhé nechtěla,mam tam jinou bradavku ač jsem to zkoušela,začala bojkotovat a nechtěla ani druhé.A tak jsem se těšila až dcerce bude půl roku a začneme s přikrmama.Obavám se celou dobu abych o mličko z jednoho prsu nepřišla a tak jsem si řekla,že to bude vysvobozeni.Problém je v tom,že jsemm začala s příkrmama a hodně jsem narazila. Zkoušela jsem mrkev domaci,kupovanou mrkev,kaši z odstříkaného mat.mléka i rozvařené jablíčko,ale po vpravení do pusinky jí natahne a občas si i ublinkne.Zkoušela jsem to cc.10 dnů a pak dala 5 dnu přestavku.Protože dcerka videla lžičku a už otačela hlavičku jinam a ja jí to tam cpala nasilim.Po petidení pauze jsem to zkusila znovu s přesnídávkou a výsledek stejnej.Už nevím co dělat mám jí nutit?Jak dlouho muže byt jen kojena?Z fllaštičky také neumí pít a nevím jak jí to naučit,jen to kouše.Moc děkuji za radu Miša

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo, uvádí se, že pouze kojení vydrží dítěti zhruba do 6 měsíců, pak už by mělo být přikrmované. Pokud nezvládá lžičku, nezbývá než ji naučit na lahev. V šesti měsících musí mít ale dostatečnou díru v dudlíku (nejlépe koupit originál dudlík pro 6 měsíců a více). Že ho bude kousat, to příliš nevadí, důležité je, že při tom něco vypije. Pokud by i tak dcerka nespolupracovala, rozhodně konzultujte dětskou sestru. Držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: