Problémy s otoky kloubů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká by mohla být příčina otoku kolena a kotníků. Dva roky mam bolesti v levem koleni, opakovanou punkci kvuli otokum, 3x provedena artroskopie, s resekci pliky, synovektomii a v červenci letošního roku redres + odtranění srůstů, následovala rhb, ale pořád zůstává otok kolena a obou kotníků. Byla jsem vyšetřena na imunologii, kde bylo zjištěno vysoké FW 82/130, vysoké imunokomplexy, vysoké IgM, pozitivní Paul-Bunnell, test, autoprotilátky negativní. Bohužel nevím na koho se obrátit. Doktoři mi řekli,že mám v těle nějaký zánět, ale neví přesně co mi je..Myslíte, že by příčinou mohla být i špatná funkce ledvin nebo jater?Děkuji mockrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někdy je situace svízelná v tom,že člověk má projevy zánětu, ale lékaři nedovedou přesně určit, o jaký druh jde. Tady nezbývá než trpělivě vyčkávat na vývoj onemocnění, chodit na kontroly, aby jakákoli změna byla ihned podchycena a léčena. Může jít o zpožděnou reakci na nějaké prodělané infekční onemocnění v minulosti a nebo o způsob reakce vašeho těla /např.latentní, neprojevenou autoimunitní nemoc , i když autoprotilátky byly negativní,jak uvádíte ve svém dotazu/. Zde ale opravdu nejde "předbíhat", opravdu chodte na imunologcké kontroly, pokuste se také přehodnotit svůj životní styl, hodně spánku, cvíčení a zdravá strava, hodně také relaxujte a pokuste se opatrně podporovat svou imunitu v boji se zánětem. Na internetu je informací mnoho, zkuste si udělat svůj názor a najít svoji cestu, samozřejmě za podmínek pravidelných lékařských kontrol ( funkce ledvin a jater se také kontrolují vyšetřením z krve) a konzultací svých postupů. Víc vám prozatím neporadím. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: